"Je overlijdt niet zomaar aan corona, corona roep je af door een ongezonde leefwijze, en waarom zou je daar de hele economie voor moeten opofferen? Eigen schuld, dikke bult, laat die luie, volgevreten oude lullen lekker kreperen. Dan kunnen de gezond levende Nederlanders gewoon aan het werk blijven, en gaat de economie ook niet naar zijn mallemoer."

Jort Kelder is boos omdat we de wereldeconomie opofferen om ‘een paar volvette tachtigers te redden.’
Zijn logica is waterdicht. Er is geen speld tussen te krijgen. De doelgroep van corona bestaat uit overrijpe bejaarden, allemaal met onderliggende kwalen, overgewicht, suiker, hoge bloeddruk en alle andere klachten die je kunt oplopen door te weinig te bewegen, te veel te eten, te veel te drinken, te roken en vooral door te oud te worden. Alles waar ‘te’ voor staat is niet goed, leerde ik als klein jongetje al. Daar moet een einde aan komen aan dat ‘te’. Terug naar gewoon eten, gewoon drinken, gewoon bewegen, gewoon oud worden. Corona heeft aangeboden om ons daarbij te helpen, in ieder geval bij dat te oud worden.
Aan corona overlijdt niemand dus zomaar, corona is de beloning voor een te uitbundige leefstijl, en waarom zou je de hele economie moeten opofferen om dat soort egoïsten te redden? Vindt Jort.
Eigen schuld, dikke bult, laat die luie, volgevreten oude lullen lekker creperen. Dan kunnen de gezond levende Nederlanders gewoon aan het werk blijven, en gaat de economie ook niet naar zijn mallemoer. In dat opzicht is corona een zegen voor de mensheid. Alles dat te duur (daar is die ‘te’ weer) in onderhoud wordt, wordt verwijderd uit de maatschappij. De zwakken vallen af, de sterken overleven. Daar wordt de soort beter van, en de overbevolking wat minder, de luchtvervuiling minder, de zorg betaalbaarder. Het klinkt eigenlijk te mooi om waar te zijn, zo’n opruiming.
In plaats van corona zijn tocht tot heil van de mensheid te laten voortzetten, laten we ons collectief gek maken door de propagandapraatjes van de regering. We worden helemaal hysterisch want er moet per se oude, onbruikbare rotzooi gered worden. Rotzooi die door eigen schuld al op sterven na dood is. 

Hij heeft groot gelijk. Laat die luie, oude flikkers lekker hun eigen problemen oplossen, daar is de maatschappij niet verantwoordelijk voor. De hele zorg wordt op zo’n manier onbetaalbaar en nu gaat de economie er ook nog door naar de knoppen. Genoeg is genoeg. Weg met die bejaarden. Opgeruimd staat netjes.

Die volvette tachtigers hebben die ellende zelf over zich afgeroepen, dus die schoppen we meteen de IC af.
En dat doen we uiteraard ook meteen met iedereen die bij het sporten een been breekt of een hartstilstand krijgt. Want dat is ook hun eigen schuld; hadden ze maar niet moeten sporten. Verkeersslachtoffers helpen we ook niet meer; want als je je keurig aan de regels houdt, krijg je geen ongeluk en hoeven er ook geen bizarre kosten te worden gemaakt om je te genezen.
En al die kankerpatiënten kunnen ook de kolere krijgen; hadden ze maar niet moeten roken of drinken, of hadden ze maar gezondere ouders moeten uitzoeken. Aan longontstekingen doen we ook niets meer, hadden ze maar een jas moeten aantrekken.
Wie een burn-out krijgt zoekt het ook maar zelf uit, zenuwenlijders.
Waarom hebben we eigenlijk tandartsen? Alleen maar om gaatjes te vullen die veroorzaakt worden door slechte eetgewoontes.
Wie AIDS krijgt, gaat ook maar lekker dood. Dat zal ze leren, die viezeriken.
Waarom wentelt iedereen zijn zelf veroorzaakte problemen zomaar af op de maatschappij?

Waar hebben we eigenlijk al die ziekenhuizen voor? En al die bejaardentehuizen, en verpleeginrichtingen? Die hebben we alleen maar omdat mensen er maar op los leven en verwachten dat de maatschappij daar de rekening wel van betaalt.
Laat iedereen zijn eigen problemen oplossen; of laat ze anders allemaal lekker doodgaan. Het is genoeg geweest. We hoeven niet collectief op te draaien voor de fouten die anderen bewust maken. Als je zo nodig wil wandelen in het Vondelpark terwijl je weet dat corona achter iedere boom op je loert, wees dan ook zo stoer om daar zelf de gevolgen van te dragen.

Dat geldt voor iedereen die bewust problemen opzoekt, ongeacht of dat nu is door onveilige seks of door boodschappen te doen op een drukke markt terwijl de dood daar op de loer ligt, of door je volvet te vreten met patat of negerzoenen, sorry zoenen, of door met 183 km per uur in de spits door rood te rijden. Betaal die schade lekker zelf.

Dat doet Jort zelf ook, denk ik. Als Jort toevallig door zo’n volvette tachtiger in elkaar wordt gebeukt, dan rent hij ook niet naar de Spoedeisende Hulp. Hij heeft er immers zelf om gevraagd. Dat weet hij en daar aanvaardt hij als een echte kerel ook de consequenties van.

Onze Jort is een bikkel, ons grote voorbeeld. We weten nu dankzij Jort wat ons te doen staat: Al die gammele oudjes uit de IC schoppen. Jort komt daar vast graag bij helpen. Een opleiding is niet nodig, slangetjes lostrekken kan iedere boerenlul en om knopjes uit te zetten en die levende lijken op een kar naar buiten te rollen is je ook geen studie vereist. En omdat Jort een gezonde sterke man is, heeft hij daar ook geen beschermende kleding of mondkapje voor nodig. 

Zijn agenda is leeg, en hij kent het belang van deze missie, dus hij popelt van verlangen om te mogen meewerken aan de uitvoering van zijn Plan.

Klik hier om de aflevering van JortCall te bekijken.