Het kabinet heeft meer steun van de bevolking dan de oppositie, de opstandelingen, en de talkshows ons willen laten geloven.
Uit opiniepeilingen blijkt dat maar liefst vijfentachtig procent van de bevolking het eens is met de geldende coronamaatregelen, en dat zeventig procent zelfs vindt dat het beleid harder mag worden.
De poll’s over de naderende verkiezingen bevestigen die cijfers overigens.
Ondanks het geschreeuw van Wilders, Baudet, en alle andere randfiguren die om het hardst roepen ‘Dat zij namens het Hele Nederlandse Volk spreken’, staat de VVD op eenzame hoogte met vijfendertig virtuele zetels.

Daarover kunnen we de Trump-tactiek voeren en schreeuwen dat het fake news is, en na de verkiezingen kunnen we ook op Trumpiaanse wijze krampachtig volhouden dat de verkiezingen zijn gestolen, en de uitslagen zijn vervalst, maar dat verandert net zomin iets aan de realiteit als het redeloze gekrijs van mijn familie vroeger.

De waarheid laat zich nu eenmaal niet veranderen door geschreeuw. En die waarheid blijkt dus keihard te zijn dat de  overgrote meerderheid van het Nederlandse volk solidair is met de regering.
Corona bestaat, en kan alleen maar worden bestreden met harde maatregelen. Zo hard mogelijk want Hoe harder die maatregelen zijn, hoe eerder deze ellende achter de rug is.
Dat hebben we vorig jaar tijdens de eerste golf ook aangetoond. Na een paar maanden hartverwarmende samenwerking hadden we het monster onder controle, en konden we de maatschappij weer voorzichtig op gang brengen.
Toen besloot een deel van de bevolking dat we lang genoeg lief voor elkaar waren geweest, en dat het weer tijd werd om aan ons zelf te denken. Massaal sprongen we in de auto om lekker te gaan winkelen, de pretparken stroomden vol, en de vakantieparken en vliegtuigen ook.
En toen zaten we direct weer midden in de ellende.

Het zijn de dwarsliggers, de mondkapjes-weigeraars, de ‘slimme-veilige-vakantiebestemmingen-reizigers’, de ‘een dagje-winkelen-moet-kunnen-deskundigen’ die de corona-vlam brandend houden.
En natuurlijk geldt dat ook voor die ‘Helden die Ten Strijde trekken tegen De Onrechtmatige Beperkingen van Onze Vrijheid’, en die op die manier actief de Pandemie in stand houden. Die figuren zouden wat mij betreft via snelrecht veroordeeld mogen worden voor Poging tot Doodslag. Meervoudige Poging zelfs.
Want iedereen die onder de huidige omstandigheden ‘tikkertje’ gaat spelen met onschuldige voorbijgangers in het algemeen en handhavers in het bijzonder, neemt bewust het risico iemand te besmetten met een dodelijk virus. Wie dat doet kan dus zomaar verantwoordelijk zijn voor iemands dood. Politici als Wilders en Baudet die dat gedrag aansporen horen wat mij betreft niet thuis in De Tweede Kamer, maar in de EBI in Vught.

Vorige week werd een paar keer in de media de vergelijking getrokken tussen de huidige Avondklok en de Spertijd in de Tweede Wereldoorlog. “Nu krijg je een bekeuring, toen kreeg je de kogel”, las ik zelfs een paar keer. Wat een krankzinnige vergelijking is, want toen werden we onderdrukt, terwijl het nu nodig is voor onze gezondheid.

Er is een andere vergelijking die wèl van toepassing is. De rellen, de vernielingen, de rooftochten van de afgelopen dagen doen me voortdurend denken aan ‘De Kristallnacht‘, die verschrikkelijke nacht van 9 op 10 november 1938 toen, aangemoedigd door Joseph Goebbels, Joodse winkels, synagogen, dodenkapellen, zelfs begraafplaatsen in Duitsland werden vernietigd, in brand gestoken en toen onschuldige Joden werden mishandeld en vermoord want ‘Joden waren het Kwaad dat bestreden moest worden’, zoals nu de extremistische rechterflank vindt dat ‘Marokkanen Het Kwaad zijn dat bestreden moet worden’.

Die nacht heb ik gelukkig niet zelf meegemaakt; maar helaas kan ik dat niet zeggen van die krankzinnigheden die nu plaats vinden.
Ik schaam me diep voor het gedrag van mijn landgenoten. Want dat het overgrote deel van die roversbende uit landgenoten bestaat en niet uit Marokkanen en andere Islamieten, zoals Wilders weer even opportunistisch uitriep, dat kan iedereen zien in de beelden die in de kranten, op de TV en op de social media volop te zien zijn.

En wij, de tevreden zwijgende meerderheid, laten dat gebeuren. Passief kijken we toe, en laten het over ons heen komen, zoals hoogst waarschijnlijk in 1938 ook een Zwijgende Meerderheid van het Duitse volk het zomaar passief over zich heen liet komen.
Laten we, letterlijk in Vredesnaam, die zelfde fout niet ook maken.

Dit kunnen we niet afschuiven op de de politie en de Overheid. WIJ zelf moeten duidelijk maken dat wij dit gedrag niet accepteren.
Het is hoog tijd dat de Zwijgende Meerderheid zijn mond eens open doet.

Dit soort mafklappers moet duidelijk worden gemaakt dat zij niet de dienst uitmaken en dat zij ook zeker niet de vertegenwoordigers zijn van ‘Het Nederlandse Volk’, zoals ze dat graag in hun onuitstaanbare zelfingenomenheid brallen. Dit zijn ordinaire hooligans, straatrovers, idioten, die allemaal samen niet meer dan een paar procent van de bevolking vertegenwoordigen.