Vandaag in de Volkskrant een ingezonden brief van ‘twee kerngezonde vijftigers, die tot paria van de samenleving zijn verklaard.’
Beide zijn naar eigen zeggen kerngezond, en in het bezit van een fantastisch immuunsysteem waar geen vaccin aan kan tippen. “Laat dat virus maar komen, of het nu griep is of corona, wIJ zIjn Er TeGeN bEsTaNd!1”

In ieder tijdschrift, iedere krant, op iedere Twitter tijdlijn staan honderden vergelijkbare klachten van mensen die dat prikje HeLeMaAl NiEt nodig hebben, maar die zich nu gediscrimineerd voelen omdat ze de kroeg niet in mogen.

Ik heb daar een reactie op. Die reactie plaats ik bewust op mijn eigen webplekje in plaats van op al die brieven en klachten te reageren.
Daar heb ik een gegronde reden voor. Of het nu in kranten is of op het internet, er wordt nog maar één standpunt getolereerd en dat is het standpunt van ‘De Massa’.
Wie een afwijkende mening heeft wordt direct standrechtelijk veroordeeld en in het openbaar gemarteld en geëxecuteerd, zoals dat vroeger in de donkere Middeleeuwen gebruikelijk was, en zoals dat in het Oosten nog steeds voorkomt.
Ter plekke wordt een tribunaaltje opgericht dat direct een vonnis uitspreekt en dat zelf dat vonnis ook maar meteen voltrekt. Indien nodig fabriceert het tribunaal er ook bewijsmateriaal bij.
Dat is me 15 jaar geleden al eens overkomen en ik pas eerlijk gezegd voor een herhaling.

Vijftien jaar? Wat idioot; Coby’s overlijden in 2016 lijkt nog steeds maar twee maanden geleden, maar dat mallotige familietribunaal van toen lijkt veel langer terug in de tijd te zijn gebeurd. Het voelt als dertig jaar of langer. Ik kan me bijvoorbeeld niet meer voorstellen dat ik ooit dochters heb gehad, of dat ik ooit een leven heb gehad zonder mijn twee hartsvriendinnen.

Terug naar die kerngezonde vijftigers, die zomaar ‘tot paria van de samenleving’ zijn verklaard.
Is het nu echt zo erg om een prikje te krijgen? Voor het goede doel? Voor het belang van de samenleving?  Zodat de hele maatschappij weer op gang kan worden gebracht, inclusief die kroegen en evenementen, waarvan we nu wel zeker weten dat ze zomaar kunnen veranderen in superspread events, als er één coronapatiënt per ongeluk naar binnen sluipt?
Terwijl dat prikje bewezen effectief is, en zelfs bewezen véél effectiever dan het beste immuunsysteem dat er is?

Waarom doen we eigenlijk zo moeilijk over dat ene prikje, dat we weigeren omdat we niet weten wat er in zit?

Ik heb nog nooit gehoord van een corona patiënt die wil weten wat er allemaal in die infuuszakken zit, die meteen op je worden aangesloten als je je jankend bij het ziekenhuis meldt zodra de huisarts ‘corona’ heeft gemompeld.
Hoeveel prikjes hebben we allemaal gekregen zonder te weten wat daar allemaal inzit?
Om nog maar te zwijgen van al die tatoeages die we laten zetten zonder enig idee te hebben wat er allemaal voor troep in die inkt zit. En dat schijnt niet mals te zijn.
Alle medicijnen en alle prikken worden zonder morren geaccepteerd, behalve dat ene prikje waar de maatschappij nu om draait.
Daarnaast, is het nog steeds niet ingedaald bij al ‘die kerngezonde vijftigers, veertiger, dertigers, twintigers en tieners’ dat alle ziekenhuisbedden momenteel worden bezet door andere ‘kerngezonde vijftigers, veertiger, dertigers, twintigers en tieners’.

Ik zou wel eens willen weten hoeveel van die kermende ‘kerngezonde vijftigers, veertiger, dertigers, twintigers en tieners’ nog maar enkele dagen vóór hun ziekenhuisopname nog dapper door Amsterdam of Den Haag hebben gemarcheerd, met vlaggetjes zwaaiend, of met sterretjes op hun borst, of met een leuk speelgoeduniformpje aan, om schreeuwend met de meest zotte argumenten vrijheid te eisen voor het hele volk en voor de integriteit van onze lichamen.
“eR iS gEeN pAnDeMiE1!1!”, “VaCcIn IS mOOrd1!1!”, “Weg Met De Pedo-Elite!!!”

En heeft er ooit weleens iemand stil gestaan bij het idee, dat jij met je Allerbeste Immuunsysteem van de Hele Wereld, zomaar een virusje zou kunnen overdragen aan een buurtgenoot, een collega, een familielid, iemand met een iets zwakkere gezondheid dan jij zelf, zo’n stuk dor hout waar toch sommige mensen aan zijn gehecht?  Dat er dus zomaar iemand zou kunnen overlijden omdat jij uitgerekend dat éne prikje niet durft te nemen?