Jullie weten nog wel hoe Poetin reageerde toen Oekraïne zich wilde aansluiten bij het westen. Niet? Hij viel Oekraïne binnen; niet om het veroveren natuurlijk, daar is hij te integer voor, maar om het door een ‘speciale militaire operatie´ te bevrijden van een nazi regime.
Nu Zweden en Finland zich ook willen aansluiten, zal hij ongetwijfeld het zelfde willen doen. Die nazi’s daar moeten ook worden opgeruimd.
Nazi’s richten alleen maar ellende aan, bombarderen landen plat, vermoorden, verkrachten, martelen en deporteren onschuldige inwoners, en roven alles wat er maar te vinden. Moeten we niet willen.

Dus als de zelfverklaarde Tsaar nog kanonnenvlees en ammunitie genoeg in voorraad heeft, dan kan het volgende feest binnenkort ook beginnen: Een volgende ‘speciale operatie’om Finland en Zweden te bevrijden van hun nazi regimes.
En dat zal snel moeten gebeuren, in ieder geval vóórdat Finland en Zweden lid zijn van de NAVO, want zó lang kunnen wij nog dapper schouder aan schouder toekijken en ‘de acties in de sterkst mogelijke bewoordingen afkeuren.’

Zodra ze officieel lid zijn, kunnen we dat niet meer. Want als Poetin dan pas Finland of Zweden zou binnen vallen, geldt de Vijfde Regel van Het NAVO Handboekje:  ‘Een aanval op één lidstaat is een aanval op alle lidstaten.’
In dat geval mag Rutte niet meer gezamenlijk schouder aan schouder kijken hoe Zweden en Finland worden plat gebombardeerd.
Want dan zijn we verplicht om mee te doen.  Dan wordt het dus Oorlog, of we willen of niet.
Dan zullen we jonge, sterke dappere kerels naar het front moeten sturen, en tankjes, schietgeweertjes, geschut, en onze gloednieuwe, fonkelende vliegtuigjes om de grenzen van onze nieuwe makkers te verdedigen.
Heel veel van die jonge, sterke dappere kerels zullen horizontaal terugkomen. Stuk, voor eeuwig onbruikbaar voor de maatschappij, voor hun dierbaren, voor hun geliefden. Dood, of verminkt.
Als iemand dat anders ziet dan hoor ik dat graag.

Want ik ben hier ernstig ongerust over.