Een leuk Twitter draadje, nou zeg maar een leuke Twitter kabel, waarin wordt uitgelegd waarom mensen blijven hangen in nep nieuws, zelfs als dat nieuws allang is ontkracht door fact checkers, zoals in mijn geval een verzameling advocaten, accountants, rechters, een notaris, waaronder zelfs een flink aantal dat werkte in opdacht van…: Juist, de brenger(s) van het nepnieuws.
En ik kan mijn lieve kijkbuiskinderen verzekeren dat er heel wat moet gebeuren voordat een jurist, accountant, advocaat of notaris zich openlijk keert tegen zijn eigen klant.

Ik heb hier al eens een link geplaatst naar een artikel van Chris Klomp die er ongeveer het volgende over schreef: “Zelfs voor ervaren politieagenten is de valkuil vaak dat degene wordt geloofd die na bijvoorbeeld een vechtpartij kans ziet om als eerste het politiebureau te bereiken.¨

Oftewel: wat de eerste de beste hersendode ouwehoer wauwelt weegt zwaarder dan wat alle experts daarna over het onderwerp melden.

Interessante materie voor onder andere mijn nazaten. Misschien ziet deze draad eindelijk eens kans om het schaamrood naar hun kaken te jagen.