Lieke is een politievrouw met wie ik zo graag een gesprek zou voeren dat ik er best een overtreding voor willen begaan. Maar helaas ben ik niet in de wieg gelegd voor overtredingen. Ik kàn dat gewoon niet, ik ben er te braaf voor opgevoed.
Ik rijd 30 waar ik 30 mag, 90 waar ik 100 mag, ik parkeer alleen maar waar ik parkeren mag, ik gooi niet met stenen, ik geloof niet in geweld, ik gruw er zelfs van, ongeacht of het fysiek geweld is of verbaal. En ik houd niet van voetbal, dus zelfs als opgejutte voetbalfan/hooligan zal ik niet in haar buurt kunnen komen.

De kans dat ik beroepsmatig in contact kom met Lieke is daarom te verwaarlozen, zeker omdat ik geen auto, e-bike of ouderwetse trapfiets meer bezit om overtredingen mee te kunnen begaan.

Daarom volg ik haar avonturen maar die ze beschrijft op haar blog liekeschrijft.amsterdam

Op dat blog staat een post waarvan de titel al genoeg zegt: “Lieve relschopper” een sarcastisch briefje.

Rechtstreeks uit haar hart, in mijn hart.

Klik op afbeelding om de post op haar blog te lezen.