Dit stukje heb ik viereneenhalf jaar geleden geschreven en ingepland voor publicatie op 6 juni 2014. Door een fout van mezelf is hij echter verloren gegaan en ben ik hem zelfs helemaal vergeten. Omdat het datumduiveltje nog steeds aan het klieren is, schoot me in de afgelopen dagen te binnen dat ik ooit iets heb geschreven over toeval. Ik heb hem terug gevonden en aan gevuld met de meest recente actie van het datumduiveltje. "Vandaag" is niet meer vandaag, met "vandaag" wordt 6 juni 2014 bedoeld.

Dit stukje heb ik viereneenhalf jaar geleden geschreven en ingepland voor publicatie op 6 juni 2014. Door een fout van mezelf is hij echter verloren gegaan en ben ik hem zelfs helemaal vergeten. Omdat het datumduiveltje nog steeds aan het klieren is, schoot me in de afgelopen dagen te binnen dat ik ooit iets heb geschreven over toeval. Ik heb hem terug gevonden en aan gevuld met de meest recente actie van het datumduiveltje. “Vandaag” is niet meer vandaag, met “vandaag” wordt 6 juni 2014 bedoeld.

6 Juni 2014

Vandaag 70 jaar geleden, op 6 juni 1944 begon met de invasie in Normandië, de bevrijding van Europa.

Vandaag 10 jaar geleden, op 6 juni 2004, bevrijdde ik mezelf door te vluchten uit het bedrijf dat ik met zoveel moeite en ondanks zoveel tegenwerking had opgebouwd.

Vandaag 4 jaar geleden, op 6 juni 2010, werd ik door de derde rechter in successie eindelijk definitief bevrijd van mijn ‘vorige leven’.

Om de feeststemming compleet te maken, hebben we vandaag ook een koperen jubileum. Vandaag precies twaalfeneenhalf jaar geleden, op 6 december 2001 om half drie ’s middags, klopte op ICQ een wildvreemde vrouw bij me aan met de vraag: “Hallo, ik ben Coby, heb je zin in een praatje?”
10 Maanden later woonden we samen en begon de allermooiste periode van mijn leven, ondanks alle ellende, verlies van mijn bedrijf, inkomen, familie en vrienden, malle rechtszaken, vechtscheidingen en ziektes.

19 December 2018

Op 19 april 2016 kwam met Coby’s overlijden een wreed einde aan die allermooiste periode van mijn leven. De tijd vliegt, en ik besloot vandaag uit te rekenen hoe hard die tijd precies gaat. Hoeveel dagen zijn we al gescheiden door de dood? Vandaag blijkt dat al 974 dagen te zijn. Binnenkort dus 1000 dagen, die dag moet ik maar iets bijzonders doen. Wanneer is die dag? Even nakijken…

Precies op 14 januari 2019, de zesenzestigste verjaardag van mijn ex.