Ik neem een pauze. Hoe lang die pauze gaat duren, dat zal de tijd moeten leren. Misschien niet meer dan een paar dagen, maar het zou ook zomaar een paar weken kunnen worden.
En, mezelf kennende, moet je ook niet vreemd opkijken, als ik juist in die pauze inspiratie vind voor méér posts in plaats van minder.

Eindelijk heb ik een zinvolle bezigheid gevonden. Geen foto’s of films, even geen terugblikken, maar iets wat ik vroeger ook regelmatig deed, niet alleen voor mijn eigen bedrijf maar ook voor klanten. Arthur is weleens dol geworden van mij en vooral van mijn rapporten. 
Ik kan me nog een voorbeeld herinneren uit de beginperiode van de DVD’s en van streaming video op het internet. Was er toen nog wel een markt voor klassieke films? Welke kant zou het uitgaan? Of was het afgelopen met de films?
De distributeur was daar heel helder over: ‘DVD’s liggen al voor 5 gulden bij Free Record Shop. Dus daar is niets meer aan te verdienen.’
Ik geloof nooit iemand zomaar en sprong daarom in mijn auto voor een verkenningstocht langs tientallen erotiekshops, platenzaken, boekwinkels. Ik heb lijsten gemaakt met wat ik daar zag en tegen welke prijs. Ik sprak met ettelijke winkeliers over de verkoopcijfers, waar ze opvallend open over spraken. 
Het was een gouden markt, werd mij al snel duidelijk. En het was een markt die gedomineerd werd door eigen uitgaves van de bewuste distributeur. 
Met hun negatieve advies hadden ze alleen maar geprobeerd om de concurrentie te ontmoedigen.

Ik heb een lijvig rapport opgesteld, met bevindingen, verkoopcijfers en de meningen van de detaillisten die er heel graag titels bij wilden hebben om te verkopen.
En zo kwam de DVD productie van de buren toch nog op gang. En daarmee kwam natuurlijk ook voor onszelf de productie van de bijbehorende DVD inlays op gang. 
Hoewel dat laatste uiteraard te danken was aan het zakelijke inzicht van de volgende generatie; want zij hadden immers die opdracht aangepakt?

Waar was ik gebleven? O ja, ik weet het weer.
Stomtoevallig ben ik gestruikeld over een paar vergelijkbare situaties. Er zijn rapporten nodig als houvast voor de toekomst, cijfers, verwachtingen, voorspellingen, commentaar, suggesties. 
Heerlijk werk! En, al zal dat moeilijk te geloven zijn, ik geniet er nog méér van dan van het uitlachen van die kudde balkende ezels.