Wat voor schoft ben je als je opdracht kunt geven voor dit soort massamoorden en zinloze vernietigingen?
En wat zal er omgaan in de hoofden van die mannen die dan gehoorzaam naar het front trekken om daar volmaakte vreemdelingen en hun woningen en bedrijven aan flarden te schieten.

Sommige van die mannen zullen het ongetwijfeld opwindend vinden, maar ik ga er heel optimistisch van uit dat de meeste een paar keer diep hebben moeten adem halen voordat ze hun schietgeweertje ter hand namen of voordat ze in hun tankje kropen, of in hun pantserautootje of in hun vliegtuigje of in één van die andere gruwelijkheden die de wapenindustrie hebben bedacht om andere mensen zo effectief mogelijk om zeep te brengen.
Ik kan nog geen vlieg dood maken; spinnen draag ik keurig naar buiten en als ik een mier in de tuin zie, dan stap ik er voorzichtig overheen. Wat zou ik in vredesnaam doen in zo’n geval? Zou ik gaan? Zou ik mijn ziel aan de duivel cadeau doen? Of zou ik weigeren en kiezen voor het vuurpeloton? Want dat is je lot als je weigert om naar het front te gaan. Ik hoop het laatste, maar gelukkig zal die test me bespaard blijven.

Hier is geen ‘andere kant van het verhaal’, geen sprake van een zogenaamd ‘Nazi-regiem’ dat uitgeschakeld moet worden, zoals enkele journalisten, politici en een gestoorde dansleraar in navolging van de Nieuwe Hitler propageren.
Een ‘fout regiem’ schakel je niet uit door de ‘onderdrukte bevolking’ uit te moorden, te martelen en te deporteren naar Oost-Rusland.

Dit heeft een heel ander doel. Dit is een aanval op de grenzen van de EU. Hierna zijn de Baltische staten aan de beurt en daarna de Balkan.
Dit is een bewuste provocatie van de hele westelijke wereld, de EU en de Navo.
We zijn nog maar ‘één verkeerde beweging´ verwijderd van een Derde Wereldoorlog.

En dan bedoel ik één verkeerde beweging in de ogen van die krankzinnige machtswellusteling die momenteel de hoogste baas is in Rusland.