Het is de hoogste tijd om weer iets te plaatsen; voor al die bezoekers die één, twee of soms wel drie keer per dag komen gluren of ik al een post heb geschreven.

Ik heb een schutting. Stoffer heeft hem gemaakt, from scratch, begonnen met kale planken van Gamma. Hij heeft ze keurig bovenaan taps afgezaagd, en er een mooie en stevige deur in gemaakt met een echt slot. En nog helemaal gratis ook, alleen het hout en de beits heb ik natuurlijk zelf moeten kopen.
Aan zulke mensen heb je tenminste iets. Er is geen plank naar beneden gedonderd.
Voor de critici: die lelijke metalen paaltjes stonden er al. Omdat er beton omheen is gestort, hebben we ervoor gekozen om ze als basis voor de schutting te gebruiken. Dat scheelde dagen breek-, boor- en spitwerk in in keiharde Flevolandse klei.
Die krijgen misschien nog een likje verf, daar wordt nog over nagedacht.

Iets anders. Snapt iemand iets van die commotie over die mondkapjes? “Het is veel te verwarrend. Niemand weet nu waar je wèl of géén kapje moet dragen.”
Zegt dat niet iets over het IQ van de gemiddelde Nederlander? Is het nu echt zo moeilijk om bordjes te lezen? Als ik een bord zie dan kijk ik wat erop staat. Als er “50” op staat, dan rijd ik 50, als er “Mondkapje verplicht” op staat, dan doe ik een mondkapje op, als er “Naaktstrand” op staat, dan trek ik mijn kleren uit. Als dat al zo moeilijk is, wat doen ze dan als ze in een supermarkt lopen? Al die kaartjes met al die verschillende prijzen? Daar moeten ze dan toch helemaal knettergek van worden?

Voor de figuren die het echt zó verschrikkelijk moeilijk vinden, heb ik geheel gratis een heel simpele tip: zodra je de deur uit gaat, dan doe je een mondkapje op, en je doet het pas af als je weer terug bent in huis. Dan kan je helemaal niets overkomen en als iedereen dat doet, in plaats van zijn eigen theorieën te bedenken, dan zijn we in no time at all van dat #$&#@ virus verlost.

Het virus is niet opgelaaid omdat “Den Haag” te laat is geweest met nieuwe maatregelen. Het is opgelaaid omdat er in Nederland te veel eigenwijze randdebielen wonen.