Hieronder de link naar een nieuw verhaal van mijn favoriete verslaggever Chris Klomp. De wetenschap dat dit verhaal is geschreven in een tijd waarin zijn privé leven op zijn kop staat, maakt het verhaal nog een beetje indringender.

In een glashelder betoog legt hij de vinger op één van de zere plekken van onze samenleving tijdens de pandemie. Of misschien is het beter om te spreken van woekerende gezwellen:
het egoïsme, het egocentrisme en de schaamteloze en gevoelloze manier waarop sommige onmensen keihard een verdienmodel weten te maken van het saboteren van ons rechtsstelsel en ons zorgstelsel in een tijd waarin saamhorigheid en menselijkheid de enige manieren zijn om een einde te maken aan deze nachtmerrie die ons leven nu al bijna twee jaar beheerst.

Als ik het valse lachje zie en als ik de zalvende toon hoor waarmee die viruswaanzinnige haat-evangelist zijn helse sabotageplannen presenteert dan zou ik bijna de neiging krijgen om voor het eerst in mijn leven agressief te worden.

Steun Klomp en steun de andere onafhankelijke verslaggevers en opiniemakers. We hebben ze nodig in een tijd waarin de reguliere media alleen maar aandacht schenken aan sensatie.
Zij zijn hopelijk de basis voor een nieuw, onafhankelijk en betrouwbaar netwerk voor informatie en duiding.