De gemiddelde Nederlander is een tevreden, gelukkig, sociaal mens. En heeft daarom geen reden om zijn stem te verheffen. 'Ons Geluid' heeft geen nieuwswaarde, want 'normaal', 'tevreden', 'gelukkig', 'blij' zijn geen woorden waarop journalisten aanslaan. Daardoor wordt het nieuws gedomineerd door een paar duizend ongeletterde en ongemanierde bavianen, die met hun redeloos gekrijs de indruk wekken dat Nederland toe is aan een revolutie.

Ik heb zelf ook eens geprobeerd dit probleem onder woorden te brengen, maar beter dan Chris Klomp het heeft geschreven is nauwelijks mogelijk. chrisklomp.nl/Luister eens naar de gematigde Nederlander

De gemiddelde Nederlander is een tevreden, gelukkig, sociaal mens. En heeft daarom geen reden om zijn stem te verheffen. ‘Ons Geluid’ heeft geen nieuwswaarde, want ‘normaal’, ’tevreden’, ‘gelukkig’, ‘blij’ zijn geen woorden waarop journalisten aanslaan.

Daardoor wordt het nieuws gedomineerd door een paar duizend ongeletterde en ongemanierde bavianen, die met hun redeloos gekrijs de indruk wekken dat Nederland toe is aan een revolutie en dat de meerderheid van het volk ook daadwerkelijk klaar staat om de Bastille te bestormen.

Elders heb ik, zoals ik al eerder schreef, een website waarop ik dit soort onderwerpen op mijn manier behandel. En gelukkig, ik ben tot nu tevreden met de content, en ook met de stijging van het aantal bezoekers. Die link deel ik hier niet, mijn naam wordt ook niet op die site vermeld, is er ook niet aan gekoppeld. Want ik heb geen zin om wéér bedreigd en belaagd te worden. Ik heb al een overdosis bavianen te verwerken gehad.

Het wordt wèl steeds belangrijker om de stem van de tevreden Nederlander te laten horen. Want anders wordt ons mooie landje naar de kloten geholpen door wappies als Willem Engel, Lange Frans, Micha Kat, maar ook door ogenschijnlijk normale mensen met een verknipt wereldbeeld als Baudet en Wilders die bij ieder verkeersongeluk direct met hun beschuldigende vingers steeds maar weer naar de zelfde mensen wijzen.
Ook over die mensen, de Marokkanen en vluchtelingen dus, heeft Klomp een aantal artikelen geplaatst, inclusief statistieken en achtergrondinformatie, die de moeite van het lezen meer dan waard zijn.

Herhaling is de macht van de reclame, dus als je dat gekakel van de wappies maar lang genoeg aanhoort, dan word je geprogrammeerd als een hondje van Pavlov en sluit je op de duur vanzelf aan in de rij van gestoorden.

Dat is in de geschiedenis al veel te vaak vertoond.

Steun daarom alsjeblieft journalisten als Chris Klomp. Maar vooral: Lees wat ze te vertellen hebben.