De zorg dreigt vast te lopen in Groningen en Twente. En daarna vast wel in de rest van het land.

En dat met dank aan alle wappies die vonden dat ze na al die maanden lockdown wel een een leuk dagje winkelen in de grote stad, of een gezellig feestje met dertig vrienden, of een leuke vakantie naar Gran Canaria of de Antillen verdiend hadden. “Wat kan ons dat schelen of er een paar extra doden vallen? De meeste zijn toch al oud en op sterven na dood. En laat die dokters en verplegers ook maar de pleuris krijgen. Daar hebben wij toch geen last van als zij zich te pletter moeten werken?”

ASO’S
Soms heb ik een hekel aan de Nederlanders. En dan moet ik mezelf weer wakker schudden en mezelf vertellen dat het niet ‘de Nederlanders’ zijn die het verzieken.
Het is naar schatting maar een procent of tien van de Nederlanders; en waarschijnlijk de zelfde tien procent die maling heeft aan verkeersregels, maximum snelheden, die bermbommen uit het buitenland nodig hebben om Oudjaar mee te verzieken, die niet kunnen stappen zonder iemand zomaar op zijn bek te beuken, die het leuk vinden om zomaar de ruiten van een bushok, of de ruitenwissers en banden van een paar auto’s te vernielen.

Wanneer maken wij hier eens een einde aan? Want wij laten dit toe. Dit is niet de schuld van Den Haag of van de politie. Dit wordt gedaan door onze eigen familieleden, onze buren, onze kennissen. En wij laten het gebeuren om de zelfde reden als waarom corona weer is opgelaaid. “Wat kan ons dat schelen? Is ons probleem toch niet?”