Veeteelt annex zuivelindustrie is de meest inefficiënte, meest vervuilende en meest weerzinwekkende en beestachtige manier om eiwitten te produceren.

Achtenveertig procent van Nederland wordt gebruikt voor veeteelt of voor de teelt van veevoeder. Bijna de helft van de Nederlandse grond wordt dus gegijzeld door die mannen die nu proberen om de hele maatschappij te ontregelen omdat er eindelijk eens wordt geprobeerd om alle schadelijke neveneffecten van de veehouderij in te dammen.

Die schade liegt er niet om. Niet alleen zijn grond, oppervlaktewater en de lucht verzadigd met allerlei giftige rotzooi, maar ook gaat ons hele ecosysteem naar de bliksem doordat allerlei gewassen worden verdreven door het uniforme gras waardoor de koeien het snelst groeien en dus de meeste winst opleveren.
Hoewel we beter kunnen stellen dat er minder verlies wordt geleden, want net als windmolens zijn koeien alleen maar winstgevend te maken met subsidie, heel veel subsidie.

Veeteelt annex zuivelindustrie is de meest inefficiënte, meest vervuilende en meest beestachtige manier om eiwitten te produceren. Wat in deze uitzending behandeld wordt is nog exclusief de schade die wij in het buitenland veroorzaken, zoals ontbossing ten behoeve van veevoerproductie in Zuid-Amerika.