Robert Jensen belooft over een jaar terug te komen op wat hij in deze aflevering van zijn show op 28 februari 2020 afdoet als “Massa-hysterie over een griepje”. Wat mij betreft zou hij daar nu al op mogen terug komen. Moeten zelfs, om diep door het stof te gaan, en daarna te solliciteren naar een baantje als schoonmaker. Of iets anders, waar hij wèl de kwaliteiten voor bezit. Voor journalist is hij niet in de wieg gelegd, zoveel lijkt me in ieder geval duidelijk.
Ik gun hem niets slechts, maar misschien zou hij, om wakker te worden, een dagje moeten doorbrengen op een IC, in een kunstmatige coma op zijn buik liggend aan een beademingsapparaat.
Eerlijk gezegd vind ik die massa-hysterie, waar hij zich over opwindt, nogal meevallen. Die uit zich eigenlijk alleen een beetje in het hamstergedrag. De ergste hysterie die ik zelf heb gezien, als het om corona gaat, is juist de manier waarop Jensen zelf zijn anti-corona actie presenteert. Alleen al die blik in zijn ogen is genoeg om hem aan te raden eens een uurtje bij een psychiater op een bankje te gaan liggen om alles eruit te gooien wat hem dwars zit.