Maanden lang zijn we door de media, kranten, journaals, ouwehoerprogramma’s geterroriseerd met oeverloze zeurpartijen over de achterstand van Nederland op andere Europese landen, wat het corona-vaccinatiebeleid betreft. Dat we het op andere punten vaak beter doen dan anderen, dat is geen nieuws. Daar hebben we niets aan; niet onze tevredenheid moet gevoed worden maar ‘onze’ boosheid. Zefs dat het overgrote deel van de Nederlanders helemaal niet boos is, is totaal niet interessant. Tevredenheid is geen nieuws.

Met die valse signalen wordt de overheid totaal op het verkeerde been gezet. Dat is nu al twee keer gedemonstreerd. De eerste keer was vorig jaar toen de lockdown-maatregelen werden versoepeld onder ‘druk van de maatschappij’, terwijl er geen enkel onderzoek naar de mening van de maatschappij was gedaan. De druk kwam niet van de maatschappij, de druk kwam van een klein groepje bezeten boosmensen die niets anders te doen hebben dan met geschreeuw op pleinen hun eigen mislukking te uiten.
(Wie méér informatie over de ‘Grote Leiders’ van de verschillende opstandelingenlegers zoekt, raad ik aan de website van de beste zelfstandige journalist van Nederland te volgen, of zijn Twitterkanaal.)

Daarmee werd, zoals te verwachten was, het startsignaal gegeven voor de tweede golf waar ons kostbare zorgstelsel mee werd uitgeput.

En nu, bijna een jaar later, gebeurt weer precies het zelfde. Wéér krijgen de boosmensen hun zin, weer worden de maatregelen versoepeld zonder enig onderzoek naar de mening van de meerderheid. Wij schreeuwen niet, krijgen daarom ook geen aandacht, daarom trekken wij ons noodgedwongen maar weer terug in onze veilige huizen, en wachten maar weer gelaten af hoe groot de golf deze keer weer wordt. Arme zorg.

Onzin? Nee, dat de media alleen maar aandacht hebben voor negativiteit blijkt, en niet voor het eerst, uit een bescheiden melding in het coronablog van het Parool, waar geen enkele andere krant, journaal of prietpraatprogrammaatje aandacht aan heeft geschonken: