En dan wordt er toch nog gezegd dat hier nooit iets gebeurt.

Zo heb ik inmiddels vastgesteld dat havermelk heel goed te drinken is, vooral de ‘Original’ bio van Oatly. Daar zitten niet méér dan 37 kCal/100 ml in. Dat is dus goed voor de lijn, goed voor het milieu, goed voor de koe.

Als we dat allemaal doen, dan kan Mark van den Oever kiezen tussen opzouten of haver telen. Tenminste, als hij niet de gevangenis in verdwijnt voor die tyfus streken die hij heeft uitgevreten of die hij aanmoedigt. Dat laatste heeft mijn eigen voorkeur, en dan het liefst de E.B.I. in Vught, dan kan hij met een beetje geluk de sekspop worden van Ridouan T. of zo. Zo gaat dat daar, tenminste volgens Hollywood.

Soya melk is by the way niet te drinken. Behalve als je wil weten hoe je eigen kots eruit ziet. Ook is soja niet goed voor het milieu want het heeft ontiegelijk veel water nodig bij de teelt, en als je pech hebt is het ook nog genetisch gemanipuleerd. Bovendien groeit haver uitstekend hier in Europa dus dat scheelt nog transportkosten ook.

Als je wil dat je kinderen en kleinkinderen zonder zuurstofflessen kunnen adem halen, laat dan al die zuiveltroep staan. Koeienmelk is niet voor ons bestemd, koeienmelk is voor koeienbaby’s.

En vertel die Germaan die na tweeduizend jaar nog steeds in alle mannen schuil gaat, en die ze iedere zomer weer de tuin in jaagt om daar met zijn Big Green Egg te doen alsof hij een topkok is, dat die homp vlees op dat bbq rooster nog maar een paar weken geleden een vitaal onderdeel was van een koe die ook graag oud had willen worden, samen met het hele gezin.

Uitvluchten om toch maar massa’s vlees naar binnen te werken zijn er niet meer. Gezond? We hebben het nodig? In melk en kaas zitten onvervangbare eiwitten en kalk?
Bullshit. Er zijn gezondere, plantaardige manieren om eiwitten en kalk binnen te krijgen. Nepvlees is tegenwoordig gezonder dan echt, en smaak en mondgevoel worden ook steeds beter. Bovendien, zelfs het allerslechtste nepvlees smaakt honderd maal beter dan die kutzooi die iedereen bij MacD naar binnen schuift.

Wie die troep lust, vreet alles.