Eerlijk gezegd vind ik het doodeng dat mijn leven afhangt van het gezonde verstand van 17 miljoen Nederlanders, zeker omdat daaronder een paar duizend wappies zijn, die menen dat Covid een hoax is, of een griepje, of nog een beetje erger: dat corona is uitgevonden om Bill Gates de macht over de hele Aarde cadeau te doen. Daarom...

Eerlijk gezegd vind ik het doodeng dat mijn leven afhangt van het àl dan niet gezonde verstand van 17 miljoen Nederlanders, zeker omdat daaronder een paar duizend wappies zijn, die menen dat Covid een hoax is, of een griepje, of nog een beetje erger: dat corona is uitgevonden om Bill Gates de macht over de hele Aarde cadeau te doen. Of, en dat zijn (denk ikzelf) de allerengste, die wappies die vinden dat virus-overdracht valt onder de vrijheid van meningsuiting.

Mag ik daarom even een heel korte samenvatting geven van alle oude aanbevelingen aangevuld met de meest recente, inclusief de wettelijke richtlijnen die pas per 1 december ingaan?
Het is echt niet moeilijk; zelfs mijn neven zouden dit moeten begrijpen.
Compacter en helderder is niet mogelijk. Twee woordjes, samen zelfs niet meer dan twee lettergreepjes:

BLIJF THUIS!

Als je dat onthoudt, dan kan je niets overkomen, en mij ook niet. Belangrijker nog is dat, als we dat allemaal braaf doen, er dan niets te eten overblijft voor die beestjes en dat ze dan allemaal binnen een paar weken kermend van honger het loodje leggen.

En nee, die economie die belangrijker is dan een paar halfrotte bejaarden is geen excuus om de deur uit te gaan.
Want als straks half Nederland met aangevreten longen en beschadigde hersens in een ziekenhuisgang mag wachten tot er een bed vrijkomt omdat iemand kapot is gegaan, dan komt dat de economie ook bepaald niet ten goede.