Guns ‘n’ Roses Patience

Bijgewerkt dinsdag 3 november 2020, 15:00

Guns ‘n’ Roses heb ik ook live mogen zien, tijdens hun ‘Use Your Illusion Tour’ in Mannheim in die goede, vroege jaren negentig, toen ik de tent nog in mijn eentje mocht beheren, en de zaken nog florissant gingen. Mooier kan ik het niet maken, al zal het verenigd Genootschap van Mafketels er, via allerlei ondoorgrondelijke sluiproutes, ongetwijfeld andere excuses voor hebben aangedragen. (Of alsnog zullen aandragen).
Later, in 1993, ook nog een keer in het Goffertpark in Arnhem. Toen liep de tour, die twee jaar heeft geduurd, op zijn eindje en dat was goed te merken. De fut was eruit, de kwaliteit was veel slechter en af en toe werd er ronduit vals gezongen.
Heel apart. Ik was dat tweede optreden in Arnhem helemaal vergeten. Maar opeens drong het later op de dag tot me door, inclusief de slechte kwaliteit.Pas toen heb ik het aan deze post toegevoegd.
Ook dit is een rustig nummer, om mee te beginnen. De steviger nummers komen later; je moet het langzaam opbouwen.