De eenheidsworst van alle valse honden

Alle valse honden kennen maar één trucje, maar daar zijn ze dan ook geniaal in: in het geniep halen ze de goorste kolere streken uit, voor het oog van het publiek jammeren ze dat de tegenpartij zóóó gemeen doet, en als dat nog niet genoeg is om het publiek te overtuigen van hun slachtofferschap, dan smijten ze er nog een lastercampagne tegenaan om het karakter van de tegenstander zwart te maken.
Ook de Russische roverhoofdman beheerst de tactiek tot in de fijnste details.
“Wij bombarderen???!!! Hoe kom je daar nu bij? Die bominslagen die je ziet, en die ingestorte gebouwen? Dat zal die valse rotzak wel hebben gedaan om ons de schuld te kunnen geven.
Die 130.000 soldaten met die tankjes die doen heus helemaal niets. Wat zouden ze ze moeten doen, dan? De regering afzetten??? Hahahah, welke regering? Is er dan een regering? Ik ken alleen maar een acteur die een regeringsleider speelt.
Eigenlijk is het toch gewoon al die tijd mijn land geweest? Wie anders heeft het opgebouwd?”

Ik kom kots tekort voor dat soort weerzinwekkende spelletjes. Wat ik ook tekort kom zijn tranen voor die arme Oekraïners, die het helemaal alleen moeten opknappen, omdat we ze door al die malle regeltjes en afspraken, wel medische goederen mogen schenken en zelfverdedigingswapens, maar géén aanvalswapens en geen manschappen.
Welke scherpe geest heeft overigens ooit bedacht om onze aartsvijand Rusland lid, met vetorecht nog wel, te maken van de VN Veiligheidsraad? En dan China ook maar. Voor een betere, mooiere en veiligere wereld.

Vraag maar rond in Tibet, Hong Kong, Taiwan, Oekraïne, of aan de de Oeigoeren hoe zo’n betere, mooiere en veiligere wereld eruit ziet.
En misschien, met een beetje geluk weten wij het zelf ook over een tijdje. Want Oekraïne is alleen nog maar de start, een generale repetitie.  Een oefening die weinig risico’s oplevert, want Oekraïne is geen lid van de NAVO. Wij mogen ons dus niet zomaar mengen in wat in feite niet meer is dan een burenruzie.
Maar die Russische roverhoofdman wil hoogstwaarschijnlijk de USSR weer herstellen met al zijn pracht en glorie. Maar liefst iets groter, denk ik zomaar.
In ieder geval is Poetin not amused dat alle voormalige USSR landen, Estland, Letland, Litouwen, Bulgarije, Polen en noem het hele voormalige Oostblok maar op, niet gewoon verloren zijn gegaan als satellietstaten van Rusland. Ze zijn stuk voor stuk lid geworden van de Navo. Ze zijn overgelopen naar de vijand!

Daardoor is Ruslands Kreukelzone tegenwoordig een NAVO Kreukelzone. Dat moet hersteld worden om weer terug te kunnen keren naar die goede oude tijd waar Poetin zo’n heimwee naar heeft.
Zal dat kunnen lukken met diplomatie? “Ach please, kom nou weer terug. Word weer lid van ons oude clubje; het was toch zo gezellig onder onze dictatuur?”

Dat zal niet lukken, Poetin heeft niets te bieden, behalve onderdrukking en armoede. De enige manier om de USSR weer leven in te blazen is land veroveren zoals dat nu, nagenoeg zonder risico, aan de gang is in Oekraïne.
Maar omdat alle andere voormalige Oostbloklanden nu lid zijn van de NAVO, en omdat de NAVO statuten een eenvoudig zinnetje bevatten dat zegt dat een aanval op één NAVO lid een aanval is op alle NAVO leden, betekent een Russische aanval op ieder willekeurig  voormalig Oostblokland volautomatisch het startschot voor Wereldoorlog 3.