Er komt helemaal niets uit mijn handen. Mijn hoofd heeft het druk genoeg, met van alles. Maar dat denken omzetten in doen is er niet bij. Helemaal tegen mijn aard in heb ik zin om iemand ouderwets over de knie te nemen. Een nazaat heeft die brute gevoelens bij me opgeroepen, sinds ik heb gezien dat ze nog steeds met dat varken omgaat terwijl ze weet wat dat varken allemaal uitgevreten heeft. Ze weet van de 'slimme plannetjes om de boel te laten klappen' en mij met de strop op te zadelen. Er is mij in de loop van de jaren door vier mensen verteld dat iedereen in het hele pand ongevraagd werd getrakteerd op de bekende snoefverhalen over wat ze allemaal wel niet effe zouden doen om mij te laten zien wie de slimsten waren, dus zij moet dat ook hebben geweten.

Er komt helemaal niets uit mijn handen. Mijn hoofd heeft het druk genoeg, met van alles. Maar dat denken omzetten in doen is er niet bij.
Helemaal tegen mijn aard in heb ik zin om iemand ouderwets over de knie te nemen. Een nazaat heeft die brute gevoelens bij me opgeroepen, sinds ik heb gezien dat ze nog steeds met dat varken omgaat terwijl ze weet wat dat varken allemaal uitgevreten heeft. Ze weet van de ‘slimme plannetjes om de boel te laten klappen’ en mij met de strop op te zadelen. Er is mij in de loop van de jaren door vier mensen verteld dat iedereen in het hele pand ongevraagd werd getrakteerd op de bekende snoefverhalen over wat ze allemaal wel niet effe zouden doen om mij te laten zien wie de slimsten waren, dus zij moet dat ook hebben geweten.
Ze is in ieder geval op haar manier wèl consequent, al weet ik niet of ik daar trots op moet zijn. Wie van beesten houdt, houdt ook van varkens. En wie menselijk omgaat met beesten mag blijkbaar best beestachtig omgaan met mensen.
Ze weet dus wat dat stel allemaal aangericht heeft met al die k.t streken. Daar is ze het dus gewoon mee eens geweest. Fuck die ouwe, en als mijn moeder er de dupe van wordt dan is dat ook niet erg. En anders kunnen we daar ook altijd die ouwe nog de schuld van geven. Lang leve de lol. En later, als het ooit ter sprake komt, dan geef ik hem gewoon een grote bek en weiger ik er over te praten. Wat heb ik ermee te maken? Ik heb alleen maar gejuicht en die ouwe ontviend omdat hij allemaal lelijke dingen zei over wat mijn vriendjes allemaal met hem deden. Is dat nou zo erg?

Ik ben weer dagen lang bezig geweest met een nieuwe uitgebreide post daarover, maar het lukt me niet om hem af te maken. Of beter gezegd, ik kan en wil het niet opbrengen om hem af te maken en te plaatsen. Maar dit uittrekseltje moest ik even kwijt. Want stel je voor dat dat corona-ding met toch te pakken krijgt, dan wil ik dit gezegd hebben.

De oorzaak dat ik het hele verhaal niet plaats is dat onder de huidige omstandigheden, terwijl de hele wereld wordt geteisterd door een dodelijk virus, ik moeite heb om aandacht te schenken aan dat maffe verleden. 
Tegelijkertijd krijg ik daardoor een hekel aan mezelf, want toen Coby en ik geteisterd werden door onze eigen plaag, was er niemand die daar enige rekening mee hield. Integendeel, op dat moment werd er nog even extra druk op de ketel gezet. 

Dus waarschijnlijk blijft mijn verleden even op het sudderplaatje staan. Helemaal stopzetten zal niet lukken, maar voorlopig is Corona mijn trefwoord, en angst voor dat ding. 
Niet alleen voor mezelf. Natuurlijk ben ik bang om gegrepen te worden door dat kreng. Maar daar kan ik me zo goed mogelijk tegen wapenen. Ik leef in quarantaine, in mijn eigen lockdown. Ik kom mijn huis niet uit, behalve om iedere dag een ommetje te maken, en af en toe voor een anderhalve-meter-feestje in een tuin. Maar afgezien van de feestjes, zorg ik dat niemand in mijn buurt komt. Ik probeer minimaal 10 meter afstand te bewaren. 
De boodschappen laat ik thuis bezorgen. Ik heb een hekel aan online shoppen, want ik wil gezichten zien, stemmen horen, informatie krijgen. Maar nu is het een uitkomst. En gelukkig is de plaatselijke AH een franchiser die zelf een bestelsite heeft, dus mijn geld gaat niet op de grote hoop in Zaandam.
En als de boodschappen bezorgd zijn, dan maak ik alles schoon voordat het de kasten in gaat. Een heel enkele keer ga ik zelf naar een winkel, maar in de veilige uurtjes en na thuiskomst ga ik meteen onder de douche.

Ik heb me ingestudeerd, en ik ben, net als vroeger, op mijn hoede. Zo makkelijk laat ik me niet naaien. Vroeger heb ik me niet laten naaien, tot grote spijt van mijn nazaten, en nu laat ik me nog niet naaien. Hoeveel idioten er ook tegenover me mogen staan, het zijn en blijven idioten en ik laat me door idioten niet intimideren. Als een idioot naar een rechter stapt dan betekent dat niet dat die idioot gelijk heeft. Maar als een rechter een eis van een idioot afwijst, dan is daarmee wèl bewezen dat die idioot ook echt idioot is.
Wie dat negeert en wie een eigen logica bedenkt om maar niet toe te hoeven geven, bewijst daarmee alleen maar zelf ook een idioot te zijn.
Ik volg niet het gekrijs van een ander, ongeacht hoeveel decibellen dat gekrijs ook mag opleveren, ik volg mijn eigen logica. En die heeft me nog nooit in de steek gelaten. Ook als het om corona gaat, luister ik naar alle adviezen, maar trek daaruit mijn eigen conclusies en ik volg mijn eigen gezonde verstand. Als ik corona krijg, dan komt dat door een fout van mezelf en niet doordat ik een of andere schreeuwende debiel heb aanbeden. Ik heb mijn lot grotendeels in eigen hand en daar voel ik me goed bij.

Dat kan ik van het grootste deel van de mensheid niet zeggen. Je zult maar in New York wonen of een andere metropool, of nog veel erger in India waar geen gezondheidsstelsel is, of in een willekeurig Derde Wereldland, of in een sloppenwijk in Zuid-Afrika of Zuid-Amerika. Daar zitten de mensen als ratten in een val. Wie daar woont, kan alleen maar hopen dat hij niet tegen de verkeerde aanloopt. Iedereen die je daar tegenkomt kan ongewild je moordenaar worden.

Dat moet een troost zijn voor sommige Nederlanders. Zelfs als je nu in een barak in het Enge Bos woont, dan is driekwart van de wereldbevolking nog jaloers op je. Geeft dat een gevoel van voldoening of niet? Dan heb je toch iets bereikt, nietwaar?