Ze wilden zo graag de EU verlaten. Dat is gelukt; ze hebben hun fel begeerde vrijheid terug. En nu blijken ze op de blaren te zitten. Dat doet me méér dan een klein beetje denken aan het Groot-Mongoloïde Genootschap. Behalve dan dat de Britten de ballen hebben om toe te geven dat ze een fout hebben gemaakt.

Ze wilden zo graag de EU verlaten. Dat is gelukt; ze hebben hun fel begeerde vrijheid terug. En nu blijken ze op de blaren te zitten.
Dat doet me méér dan een klein beetje denken aan het Groot-Mongoloïde Genootschap. Behalve dan dat de Britten de ballen hebben om toe te geven dat ze een fout hebben gemaakt, nu ze steeds meer geconfronteerd worden met de gevolgen van hun overhaast genomen beslissing: lege schappen in de winkels, geen goedkope arbeidsmigranten uit het oostblok meer, bedrijven die vluchten naar het buitenland om te ontsnappen aan het extra papierwerk.

En het allerergste natuurlijk: voor buitenlandse reizen zijn weer, nog erger dan in het verre verleden, allerlei vergunningen en verklaringen nodig, zodat bijvoorbeeld even in een opwelling naar Spanje gaan voor een leuk weekendje, er niet meer bij is.