Weer een dagje Amsterdam

“We” hebben weer een dagje Amsterdam gedaan, en weer was het ouderwets fijn, warm, gezellig, onderhoudend. Koffie gedronken op het Damrak bij onze favoriete koffiezaak waarvan ik nog steeds de naam niet weet. Jammer, want ik zou graag reclame voor ze maken. Goede koffie en een prettige bediening.

Daarna via Magna Plaza en de Rozengracht richting Foodhallen. Ook al zijn er ruim vierduizend eetgelegenheden in Amsterdam, de favorieten blijven trekken; en onze favoriet was nu eenmaal Jabugo in de Foodhallen.
Inderdaad “was”, verleden tijd. De drie eerdere bezoeken verliepen altijd naar volle tevredenheid. Het eten was eenvoudig maar goed, en de bediening niet altijd even gezellig maar wel altijd correct.

Vandaag kregen we een ijskoude douche. Toen we aan kwamen bij Jabugo waren een man en een vrouw bezig met snijden en borden opmaken. Daar hadden ze het zo druk mee, dat er zelfs geen knikje in onze richting af kon. We bestonden gewoon niet. En dat bleef ook zo. Aan de afhaalkant links van ons werden klanten direct geholpen, zelfs terwijl wij daar al tien minuten vruchteloos zaten te wachten. Ook niet al te vriendelijk, eerlijk gezegd, maar ze vertrokken in ieder geval allemaal met eten.
Na vijftien minuten niets anders te hebben opgelopen dan ergernis hebben we het opgegeven en zijn we vertrokken.
Jammer, jammer. Fout personeel kan een zaak helemaal kapot maken; Jabugo heeft in één keer alle punten verspeeld, daar komen we nooit meer!

Het liep gelukkig toch nog goed af. Het eerste terras dat we buiten tegenkwamen was vol, de zaak daarnaast, Piccolo Amsterdam, was ingericht in een soort huiselijke / ecologische / brocante / retro lagere school / IKEA stijl. Daar werden we enthousiast ontvangen en als klanten behandeld. Een prima, pittig, goed gekruid tomatensoepje, en pannini met pesto, aïoli en Italiaanse vleeswaren. Eenvoudig maar verrukkelijk eten tegen een redelijke prijs. Een aanrader!