Wat een gezeik

Het lijkt het belangrijkste nieuws van vandaag te zijn. Alle dagbladen staan er vol mee, TV programma’s zijn er druk mee, en we hebben allemaal onze mening klaar.

Een vrouw vocht vandaag voor de rechter een bekeuring aan die ze lang geleden in Amsterdam heeft gekregen voor wildplassen op het Leidseplein. De rechter was het niet met haar eens en wees haar eis af. Ze kreeg alleen een beetje korting vanwege de lange tijd die was verstreken sinds dat gezeik.

Onrecht! Nederland beklimt de barricaden vanwege deze vorm van discriminatie. Want dat is het! Er zijn voor mannen veel meer pispalen dan voor vrouwen en dat is in strijd met het gelijkheidsbeginsel, discriminatie van de vrouw etc, etc.

Als een vrouw mans genoeg is om op het Leidseplein in het openbaar te pissen, dan zou ze ook ballen genoeg moeten hebben om dat in een mannen-urinoir te doen. Daar waren er, volgens haar, voldoende van in de buurt.

Afgezien daarvan geeft het feit dat er een tekort is aan een bepaalde voorziening, niet iemand het recht om de wet te overtreden. Als er geen taxi in de buurt is, dan betekent dat niet dat ik een auto mag jatten.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.vanweezep.info/wat-een-gezeik/