Voor mijn ‘verleden’

Of iemand dit leest, is niet belangrijk. Waar het om gaat is dat ik dit kwijt moet.

We leven in een spannende tijd. Wat dat betreft ben ik blij dat het verleden net op tijd is afgesloten, dat bijvoorbeeld die hypotheek niet meer bij mijn vooraf ingevulde gegevens staat, èn dat ik beloofd heb om niet meer te schrijven over dat vorige leven. Ik zal zelfs geen grappen meer maken over ‘je-weet-wel’. In ieder geval voorlopig niet, en net als mijn eerdere belofte onder voorwaarden.
Alles is afgesloten. Dat geeft rust, en daar ben ik in de huidige situatie erg blij mee. 

Dat wil niet zeggen dat ik vriendschappen wil hernieuwen, of dat ik spontaan warme gevoelens ontwikkel, of heimwee heb gekregen. Ik wil alleen maar graag benadrukken dat mijn afkeer voor de leden van mijn verleden niet zover gaat dat ik iemand uit die periode van mijn leven corona-gerelateerde ellende toewens.

Wees voorzichtig allemaal. Héél voorzichtig, want dit virus laat zich ook niet verslaan met ‘slimme’ plannetjes. En de inzet is dit keer wat hoger.