Verwarring alom

Afgelopen week heb ik weer een paar bezoekjes afgelegd bij de huisarts en de fysiotherapeut. Die mensen moeten ook de kans krijgen om geld te verdienen en toevallig moesten er bij mij wat schroeven worden aangedraaid.
Dat hebben ze met vereende krachten geprobeerd, maar de meeste waren vastgeroest of dolgedraaid. De aanhouder wint soms, dus wil de fysiotherapeut het graag nog een paar keer proberen.
Als het niet lukt, is er ook niets aan de hand. Zo belangrijk is het niet; het hart pompt en de hersens werken nog bevredigend, althans volgens mijzelf en gelukkig ook volgens mijn dierbaren, geloof ik tenminste. Ik ken een paar mensen uit mijn oude oertijd of ouwehoertijd die daar een andere mening over hebben. Maar (dit moet tussen ons blijven, dus vertel het niet verder) die zijn zelf knettergek, en van hen is het officieel bevestigd, wat van mij niet kan worden gezegd. Voorlopig sta ik dus vóór op punten, al zal de tegenpartij  dat tot de laatste snik blijven ontkennen. Maar dat doen struisvogels nu eenmaal.

Nu we het toch over psychische aberraties hebben: Bij een flyeractie van de PVV in Heerlen is één verwarde persoon aangehouden. Alle andere mochten gewoon doorgaan met flyeren. Dat is zo mooi van Nederland. Hoe verward je ook bent, je mag bijna altijd gewoon je mening op papier zetten en in de handen drukken van argeloze voorbijgangers. Tenzij het over aanzetten tot geweld gaat of over bevriende staatshoofden, dan zijn er grenzen aan wat je mag uitdelen. Gelukkig neemt het aantal bevriende staatshoofden hand over hand af, dus dat risico op belediging van een bevriend staatshoofd wordt met de week kleiner.
Meningen zijn niet seksueel overdraagbaar en ook niet via huidkontakt. Ook mond- op mondbeademing schijnt geen verhoogd risico op ontstoken stemcellen op te leveren, maar daar moet ik aan toevoegen dat ik niet van plan ben dat zelf te testen. Ik neem geen enkel risico, ook al word je maar zelden aangestoken of aangehouden.
Maar toch boffen we maar dat we hier zijn geboren, en getogen niet te vergeten. Vergelijk dat eens met bijvoorbeeld China. Als je daar alleen maar een keer verward kijkt, dan krijg je al een stempel op je digitale spaarkaart. Ze hebben daar speciale camera’s voor die je overal volgen. Met 10 stempels is je kaart vol en dan word je opgepakt en meegenomen, zonder dat iemand weet wat er dan met je gebeurt, zelfs Sinterklaas niet.
Het omgekeerde komt ook voor. Er zijn legio landen, zoals Syrië, waar je wordt opgepakt als je maar éven gewoon kijkt. Al is het maar nòg zo kort; het mag gewoon niet. Punt. Ze hanteren een zero-tolerance beleid.

Nog meer verwarring: Op een tweet van Özcan Akyol kreeg hij een reactie: “Integratie is zowiezo mislukt voor de meeste buitenlanders!”. Hoewel zo’n reactie sowieso taalkundig enigszins incorrect is, zit er ergens heel diep toch wel een kern van een bepaald soort waarheid in.
Ik ken bijvoorbeeld Batavieren die na tweeduizend jaar nog steeds niet geïntegreerd zijn, die zelfs nu nog niet ongeschonden door de taaltoets zouden komen, en die ook in sociaal opzicht wel een beetje plamuur en een likje verf kunnen gebruiken.

Alsof het De week van de Verwarring is, kreeg ik gisteren een Bekeermeester-Generaal  van Jehovah’s Getuigen op bezoek, om mijn geest van de ondergang te redden. In ieder geval dus iemand die mijn geest de moeite van het redden waard vindt, waarmee mijn stelling in de eerste alinea van dit stuk dus nogmaals wordt bevestigd.
Omdat het zondag is, zal ik mijn lieve lezertjes de details besparen, maar God zelf, hoewel ik niet in Hem geloof dus het is louter hypothetisch bedoeld, zou manisch-depressief van die Bekeermeester-Generaal worden, en Hij moet toch wel wat gewend zijn, lijkt mij. Binnenkort wordt zelfs het miljardste oorlogsslachtoffer boven verwacht. Reken maar dat die feestelijk wordt binnengehaald. De Hemel wordt overigens voor een paar jaar verplaatst naar een tijdelijk onderkomen, in verband met een grondige verbouwing. Hij wordt te klein, de WC’s worden genderneutraal gemaakt, en in verband met de vergrijzing worden er meer parkeerplaatsen voor rollators aangelegd.
God is niet dood, heb ik me laten vertellen, maar de zelfde bron voegde er bezorgd aan toe dat Hij tegenwoordig wel heel erg veel schijnt te drinken. Geef Hem eens ongelijk; redenen heeft Hij genoeg, drank is daar belastingvrij, en bovendien krijgt Hij het als baas waarschijnlijk ook nog eens tegen inkoopprijs.

De foto’s zijn allemaal eindelijk uitgezocht, maar ik ben er zelf nog niet aan toe om ze ook daadwerkelijk naar AH te brengen. Als smoes heb ik ontdekt dat de doos te klein en niet stevig genoeg is. Maar binnenkort, of zo goed als binnenkort, gaat het gebeuren. Zelfs ikzelf kan mezelf niet eeuwig tegenhouden.