Sylvia

Ik krijg veel reacties op mijn weblog. Niet alleen van familie, vrienden en bekenden, maar regelmatig krijg ik ook volmaakte vreemden op bezoek die via zoekmachines bij me terecht zijn gekomen. Vaak zijn dat mensen die zelf onlangs hebben gehoord dat ze kanker hebben, en die dan op zoek gaan naar informatie over kanker, behandelingen of zo. Daar ontstaan soms prettige, blijvende contacten door.

Zo kreeg ik eind februari Sylvia op bezoek, die enkele weken daarvoor had gehoord dat ze kanker had en niet meer beter kon worden.

Met haar kreeg ik een goede band; we hebben veel gemeen, hebben allebei een nare scheiding achter de rug bijvoorbeeld, en allebei zijn we 5 jaar geleden hertrouwd en dolgelukkig met onze nieuwe liefde.
Ook laten we ons allebei niet gek maken door onze ziekte.
In dat opzicht is zij nog “erger” dan ik. Ik kan nog weleens lui in de tuin blijven zitten, maar zij niet. Zodra ze maar even energie had, vloog ze de deur uit om ergens koffie te gaan drinken, of om een paar honderd kilometer verder op visite te gaan.

Hoewel ze wist dat ze niet beter kon worden, vocht ze toch nog keihard voor haar herstel.

Vergeefs, weten we nu. De artsen hebben laten weten dat ze niets meer voor haar kunnen doen, behalve de pijn verzachten. Ze heeft hooguit nog maar een paar maanden te leven.

Dat doet me ontzettend veel pijn, maar toch ben ik daarnaast blij dat ik haar nog even heb mogen meemaken.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.vanweezep.info/sylvia/