Honderdmiljoen strafregels

Ik ben niet bang om dood te gaan; na mijn dood hoop ik naar de hemel te gaan, waar mijn moeder op me wacht.
Wel wordt mijn geloof onder druk gezet. Alle gelovigen zijn het eens over een leven na de dood, maar voor iedere gelovige ligt het hiernamaals op een andere plek en allemaal zijn ze ervan overtuigd dat alleen zij de weg ernaartoe weten, en dat alleen zij weten hoe de verkeersregels op die weg zijn.

Dat is lastig, want ik ben een twijfelaar, alles wat iedereen zegt en doet, moet bij mij kloppen met elkaar. Als de dominee omhoog kijkt als hij het over de hemel heeft, en een Jehovah’s Getuige stellig beweert dat de hemel hier op aarde is nadat de graven zijn geopend, dan heb ik een probleem. Ooooh, wie heeft er nu gelijk, aan wie moet ik me vasthouden?
Stel je voor dat ik verkeerd kies, dan word ik vernietigd, of ik mag niet opstaan als de graven worden geopend. Dan heb ik mijn hele leven voor niets mijn best gedaan.
Dat kan toch niet? God is onze Vader in de Hemel, en een Vader vernietigt Zijn Kinderen toch niet, Hij laat Zijn Kinderen toch niet branden, Hij laat ze toch niet voor eeuwig slapen als ze een foutje hebben gemaakt? En ik heb niet zomaar een klein foutje gemaakt. Ik heb een heel grote fout gemaakt. Ik heb grof gezondigd; ik heb aan hoerderij gedaan, is mij verteld. Ik ben van een andere man gaan houden, ik heb zelfs met die andere man gezoend, terwijl ik nog getrouwd was. Ik heb uiteindelijk voor die andere man gekozen.
Daar zal ik ongetwijfeld na mijn overlijden een donderpreek voor krijgen, of misschien moet ik een paar eeuwen in de hoek staan, of honderdmiljoen strafregels schrijven. Maar ik kan niet geloven dat God mij daarvoor het eeuwige leven afpakt.
Een God die zegt “Gij zult niet doden”, doet dat zelf ook niet, denk ik in mijn onschuld. Zeker niet omdat, als Hij iemand doodt, dat heel wat ernstiger is dan wanneer een mens dat doet. Als wij iemand vermoorden, komt hij alleen maar een paar jaar eerder aan in de hemel, maar als God iemand doodt, dan is dat voor altijd en onherstelbaar.

Dat kan toch niet waar zijn?

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.vanweezep.info/honderdmiljoen-strafregels/