Groeten uit Benidorm

Ik wilde er persé even tussenuit en besloot uiteindelijk om mezelf voor de leeuwen te gooien door naar Coby’s geliefde Benidorm te gaan. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen ergens anders heen te gaan. Dat voelde als verraad. Bovendien wil ik filmen en foto’s maken, mijn website en Youtube aanvullen. Ergens anders zou ik maar voor me uit gaan staren. Hier heb ik een doel.
Het valt me niet tegen. Het is prachtig weer, en zolang ik kans zie om alle bekenden te ontwijken, voel ik me prettig.

Op de foto is goed te zien waarom Benidorm zo populair is bij zonaanbidders.

Benidorm ligt in een Gouden Driehoek die ongeveer wordt begrensd door Calpe in het noordoosten, Villajoyosa in het zuidwesten en Polop in het binnenland. Die driehoek wordt ingesloten door bergen en ligt daardoor, wat het weer betreft, geïsoleerd van de rest van Spanje. In de driehoek heerst een zogenaamd “micro-klimaat”.

De bergen houden, zoals de foto laat zien, wolken tegen, en daardoor regen-, of zelfs sneeuwbuien. Maar ook kan door het gebergte zomers de verzengende hitte op een afstand worden gehouden.

Het weer in Benidorm is daardoor milder, constanter en dus aangenamer dan in het gebied aan de andere zijde van de bergen. De winters zijn warmer in de Gouden Driehoek en de zomers koeler. Benidorm heeft gemiddeld maar liefst 300 zonnige dagen per jaar.

Dat betekent niet dat het nooit regent in Benidorm. Als het gebeurt, dan houdt het niet op bij een miezerig motregentje. Dan staan de straten en stranden blank.

plaza-del-castillo