De hoogtepunten van 25 maart 2017

Brandweermannen hebben in Drenthe een koolmeesje gered. De wereld heeft daar niets aan, maar het doet mij goed, dat er nog mensen met een hart zijn.

Enkele tientallen PVV- stemmers hebben zich verzameld in Den Haag om te protesteren tegen die “Vuile landverrader Rutte, omdat hun Grote Roerganger niet met de grote jongens mag mee spelen”. In exacte aantallen mensen vertegenwoordigen ze 10% van de Nederlandse bevolking, in exacte aantallen actieve hersencellen komen ze waarschijnlijk niet verder dan 3%, maar toch vinden ze dat ze daarmee een prominente positie in de regering verdienen.
Conclusie: Nederland islamiseert niet, maar Nederland debiliseert wel in een moordend tempo.

Londen lijdt nog onder de naschokken van de aanslag van afgelopen woensdag.

Amber Heard onthult dat ze jaren geleden te horen kreeg dat ze moest zwijgen over haar biseksuele geaardheid als ze het wilde maken in Hollywood. Dat is een interessant verschil met onze Gooische Matras. Als je hier niet ieder jaar, uitgedost als Pipo de Roze Clown, meevaart in de Gay Pride, dan kun je een carrière op je buik schrijven.

Bijna een half miljoen mensen hebben vrijdagavond gekeken naar de première van het SBS-programma Toppers: Wild west, thuis best. Ik was daar niet bij.

In Nederland is een verse discussie ontstaan, met minstens evenveel zwaartekracht als de wereldberoemde zwarte-pieten-discussie: de zin of onzin van de zomertijd.

In een volgende post zal ik wat onderwerpen aandragen voor volgende “hoogst belangrijke discussies”. Er zijn er nog genoeg.

Hoewel ik de wetenschappelijke argumenten graag aan de echte experts overlaat, ben ik dit jaar, uit louter praktische en egoïstische overwegingen, tegen de zomertijd.

Want hoe zet ik een klok gelijk waar ik niet bij kan? En zo hangen er nog drie in het huis.