De chemo doet vervelend deze keer

De bijverschijnselen van de chemo zijn altijd hetzelfde, maar de sterkte varieert enorm. De vorige keer viel het bijvoorbeeld erg mee, 2 dagen misselijkheid en een klein weekje behoorlijk grieperig en zwak; en eten was met mate weer mogelijk vanaf de derde dag.

Deze keer valt dan ook ontzettend tegen. Het is nu de vijfde dag en Coby heeft nog geen hap kunnen eten zonder die binnen 5 minuten weer uit te spugen. Zelfs de fruitcoctail die ze bij vorige kuren bijna altijd binnen heeft weten te houden, faalt jammerlijk.

Gistermiddag dacht ze het ergste achter de rug te hebben en omdat ze jarig was, mocht ze zelf het diner bepalen. De keuze viel op rijstepap, die helaas ook direct weer via haar keel wist te ontsnappen.

Het enige dat we hebben kunnen vinden om haar nog een beetje broodnodige vitaminen en mineralen binnen te laten krijgen is AA Drink. Dat smaakt laf, maar blijft wel binnen. Verdund met een beetje koolzuurhoudend bronwater is het best drinkbaar.

Dr Lancee is gisteren weer op bezoek geweest. Dat is fantastisch in zo’n dorp als Swifterbant; iedereen leeft mee, inclusief de huisarts.
De AA Drink vond ze slim bedacht.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.vanweezep.info/de-chemo-doet-vervelend-deze-keer/