8 April 2009

Gisteren had ik toch nog een nasleep van de kuur, dus misselijk en overgeven. Ook had ik erge pijn in mijn benen en vooral mijn knieen, ik heb daar vannacht slecht van geslapen, ik wist op den duur niet hoe ik liggen moest.
Maar het goede nieuws is… toen ik wakker werd was de pijn minder en de misselijkheid nagenoeg weg, ik heb een heerlijk vruchtensapje op en 2 kopjes koffie en dat smaakte goed.
Dus, we hebben het ergste weer gehad en nu heb ik zin om wat leuks te gaan doen. Jammer dat Xavier zo ver weg woont, anders was ik gezellig bij hem op bezoek gegaan.
Vandaag zie ik wel wat we gaan doen, als het weer goed blijft, dan ga ik buiten wat vegen of zo, ik moet nog wel rustig aan doen, want als ik een trap oploop, dan bonst mijn hart in m’n keel, dus dat zegt genoeg.

Verder hebben Loek en ik besloten om niet naar Benidorm te gaan. Best raar eigenlijk. Ik en niet naar Benidorm willen! Maar er komt nu veel te veel op me af, want ik wil toch voorbereidingen treffen voor de operatie. Het is niet dat ik heel het huis wil schoonmaken, maar wil wel alles op orde hebben. Als we met vakantie waren gegaan hadden we maar op een bepaald moment gekund omdat ik 3 weken na de 3e chemokuur bloed moet laten prikken i.v.m. de operatie, dus hadden we in principe 8 april weg moeten gaan. Juist in die periode was er niet veel te boeken in Benidorm, en dan wordt het steeds makkelijker om niet te gaan.
De centjes sparen we wel op voor een andere keer, we weten nu dat reizen geen bezwaar is.
Ik heb intussen besloten dat ik niet mee doe aan de trial omdat er voor mijn gevoel te veel nadelen aan vast zitten:
Tijdens de operatie wordt de buikholte gespoeld met warme chemo. Dit kan tot gevolg hebben dat ik last krijg van vermoeidheid, gevoelstoornissen in de handen en voeten, misselijkheid en overgeven, de nierfunctie kan aangetast worden, en als er een stuk van de darm weggehaald moet worden, en de darmen nadat de buik gespoeld is met chemotherapie weer aan elkaar gemaakt worden, is het mogelijk dat deze hechtingen in de darm niet goed sluiten.
Als dat het geval is komt er darminhoud in de buikholte en moet er opnieuw geopereerd worden om de darmen opnieuw te hechten.
Dan word je ook nog voor alle zekerheid de eerste dagen opgenomen op de Intensive Care, en moet je een week langer in het ziekenhuis blijven dan na een “gewone”operatie.Tijdens mijn 3e chemokuur heb ik nog wat informatie ingewonnen omdat ik nog twijfelde, maar toen ik hoorde dat er zo veel haken en ogen zitten aan de behandeling en dat ze al 10 jaar bezig zijn met dit onderzoek, heb ik besloten om het niet te doen. Ik durf gewoon niet.

Zo, het is inmiddels 9 uur dus het wordt tijd voor wat eten, de kilo’s die er af zijn gegaan moeten er weer bij komen. Ik ga maar eens kijken wat Loek voor me bereid heeft.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.vanweezep.info/8-april-2009/