6 Mei 2009

Morgen word ik opgenomen in het AvL, overmorgen word ik geopereerd.
We moeten er om 9 uur zijn. We hebben dan eerst een gesprek over een erfelijkheids-onderzoek wat een uurtje duurt en daarna gaan we ons melden voor de opname.
De rest van de dag worden er dan voorbereidingen gepleegd voor de operatie.

En vrijdag ben ik dan niet meer “Het meisje met de eierstokjes”, zoals Loek me de laatste maanden heeft genoemd.
Dan ben ik omgebouwd tot “Het meisje zonder eierstokjes”.

Nu het zo dichtbij komt, beginnen de zenuwen eerlijk gezegd door mijn keel te gieren.
Ik doe wel heel stoer en maak grapjes over mijn motten maar ik heb gewoon kanker, en geen milde vorm.

Ik ben een meester geworden in problemen/angsten te verdringen, maar soms vliegt de waarheid me aan.
In mijn achterhoofd heb ik altijd wel geweten dat ik wat meer kans had om kanker te krijgen dan de meeste andere mensen. Mijn moeder is aan kanker in haar buik overleden, en haar moeder ook, dus zal het in onze familie wel erfelijk zijn. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je je hele leven gaat zitten wachten tot het een keer toeslaat. “He he, eindelijk, daar is het dan”.
Als het je overkomt schrik je even hard als iemand die er nooit mee te maken heeft gehad.

Mijn koffertje staat al gepakt, foto’s mee van mijn lieverds en m’n tuttel-spullen want dat moet gewoon door gaan hoor. Ik vind het nu al een drama dat ik op de dag van de operatie geen creme op mijn gezicht mag en ook mag ik mijn wenkbrauwen niet bijtekenen. Lig je daar mooi even voor gek want de haartjes van mijn wenkbrauwen zijn weg door de chemo. Ik voel me een geplukte kip.
Nou ja, ze zijn wel wat gewend daar maar de dag na de operatie wil ik weer netjes zijn voor het geval dat ik bezoek krijg.

Hierbij wil ik iedereen bedanken voor de lieve kaartjes, brieven, tekeningen en telefoontjes en emails. Al die lieve gebaren doen mij goed.

Loek zal proberen om mijn site bij te houden, maar wanneer en hoe vaak dat gebeurt, blijft een verrassing.

Nou dit was het, ik zou zeggen.. tot over een paar weekjes. Ik denk aan jullie; denken jullie ook aan mij?
Doegie…

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.vanweezep.info/6-mei-2009/