4 Maart 2009

Gistermorgen heb ik heel stoer mijn haar geknipt. Eigenlijk had ik met Loek afgesproken dat hij het zou doen maar bij nader inzien wilde ik de eerste confrontatie zelf aangaan. Dus ben ik naar de badkamer gegaan en heb eerst een paar flinke stukken haar afgeknipt, dat bewaar ik in een doosje. Daarna ben ik mijn koppie met de tondeuse te lijf gegaan. Toen ik het eerste stuk had gedaan kon ik wel janken, vreselijk, wat ben ik nu lelijk dacht ik, maar toch ben ik doorgegaan en heb zelfs de achterkant zelf gedaan.

Het is even wennen en het is erg koud zonder haar, maar ik heb een mooie pruik, dus die draag ik nu.

Van Louise kreeg ik de website doorgestuurd van Viva la Donna.

De huisarts is op bezoek geweest. Zij nam alle tijd voor mij en uiteraard had ik weer van alles te vragen en ze heeft ook in mijn keel gekeken. De keelpijn die ik heb is geen keelontsteking maar een slijmvliesontsteking van de chemo. Ik hoef dus niet bang te zijn dat de volgende chemokuur niet door kan gaan. Van Cora heb ik waterijsjes gehad, dat verzacht de pijn.

Vandaag ben ik erg moe en dat verbaast me een beetje omdat ik voorgaande dagen in topvorm was, nou ja, ik luister naar mijn lichaam en heb vandaag heel weinig gedaan, alleen een beetje kletsen met Cora en Tineke en verder geborduurd.

Loek maakt nog steeds lekkere hapjes voor me zodat ik niet afval. Het was alleen gek dat ik vanmorgen bijna over m’n nek ging van een boterham met kaas. Mijn smaak wisselt, soms vind ik iets heerlijk terwijl het de andere dag voor geen pepernoot smaakt, nou ja, het hoort er allemaal bij.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.vanweezep.info/4-maart-2009/