3 Dagen AvL, we combineren het nuttige met het aangename

Gisteren zijn we voor controle geweest bij gynaecoloog dokter Lange in het AvL, ik had een lijstje met vragen, onder andere wilde ik weten waar tijdens de operatie de hapjes waren genomen waar kankercellen in waren gevonden.

Het bleek dat ik de dokter na de operatie verkeerd heb begrepen.
Ik had de indruk dat ze hapjes uit omringend weefsel hadden genomen en dat er dus na de operatie nog motten in mijn lichaam zaten.

Dat is niet waar, de hapjes waren genomen uit het vetschort, eierstokken en baarmoeder; de delen dus die verwijderd zijn.
Maag, darmen, milt, lever waren schoon na de operatie. Voor zover de dokter kon zien ben ik dus vrij van kankerhaarden. Eventuele spettertjes moeten het loodje leggen door de laatste 3 chemokuren.

3 Maanden na de laatste chemokuur wordt er weer geprikt op CA 125.
Het is nu niet dat ik gelijk zonder angst ben, want we moeten toch eerst maar afwachten hoe het nu verder gaat maar de vooruitzichten zien er beter uit dan we dachten.

Morgen moet ik bij dokter Sonke (internist) langs voor controle. We overnachten dan in het GastHuis omdat ik overmorgen al vroeg in het AvL moet zijn voor mijn kuur.

We maken er een gezellige dag van en gaan na het bezoek bij dokter Sonke Amsterdam in. Ik zie het al helemaal voor me, lekker wat drinken en eten op een terras en waarschijnlijk gaan we een tochtje maken met een rondvaartboot. Dat wordt dan voorlopig weer de laatste dag dat het eten me smaakt, dus zal ik me tegoed doen aan ijs, patat en andere lekkernijen.

De eerste week na de kuur smaakt niets lekker, dus ik moet een buffer opbouwen.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.vanweezep.info/3-dagen-avl-we-combineren-het-nuttige-met-het-aangename/