150 Jaar terug in de tijd

Één van de populairste restaurants in het centrum van Praag heeft de typische Efteling-sfeer verheven tot hogere kunst.

De inrichting is zalmroze, beige, gebroken wit, hout, sierlijstjes, een ouderwetse ijzeren kassa, die niet gebruikt wordt. Serviesgoed en bestek maken het decor compleet. De obers dragen vlinderdassen en grijze vesten. Welkom in midden negentiende-eeuws Wenen.

Je zou een naam verwachten die past bij de ambiance, Restaurant Schönbrunn, Mozart of zo. Maar omdat het in Praag ligt, heet het Café Louvre.

Het eten in Café Louvre is overigens fantastisch en spotgoedkoop; zo goedkoop dat je je afvraagt of er wel winst gemaakt kan worden. Ook dat is trouwens typisch Praags. Een zaak die een goedkope indruk maakt, hoeft niet noodzakelijkerwijs goedkoop eten te leveren.

We hadden als lunch een prachtige Steak Tartare, een kipfilet in pittige saus, met Hausgemachte Spätzle, een portie gerookte zalm om te delen, en 2 pullen bier; stijlvol opgediend door knipbuigend personeel. Prijs: niet meer dan een hoogst bescheiden € 20,-. Daar kun je nog eens voor uit lunchen gaan.

Een aanrader, maar doe jezelf een plezier en kleed je fatsoenlijk aan. Er zijn toeristen die er in een korte broek aanschuiven, maar die zitten zo ontzettend voor gek; dat moet je jezelf niet aandoen. Je gaat tenslotte ook niet in een zwembroek naar het Concertgebouw.

Café Louvre
Národní 20, Praag 1
Website: cafelouvre.cz
[mappress mapid=”1″]