10 April 2009, Loek

Coby is uitgeteld, huilerig en moe en voelt zich nutteloos. Dat begon vanochtend in de tuin; het is voorjaar, de vogels zingen en het onkruid tiert welig. Tijd dus voor haar om aan de slag te gaan. De tuin moest zomerklaar worden gemaakt. Na 5 minuten was haar accu leeg, wat niet zo vreemd is na 3 chemokuren. Ze heeft haar energie nu nodig voor andere dingen dan het huishouden en de tuin.

Maar ze had zich er zo op verheugd om aan de slag te kunnen gaan, om lekker planten te verpotten, onkruid te wieden en weet ik veel wat ze nog meer in haar hoofd had.
En als dat dan na 5 minuten ophoudt, en als al dat leuke werk dan gedaan moet worden door haar mannetje (die er eigenlijk een hekel aan heeft) dan is dat op zijn zachtst gezegd niet leuk voor zo’n buitenmens.
De rest van de dag was ze dan ook totaal uit haar doen.

Gelukkig kwam de huisarts even buurten, alsof ze voelde dat ze nodig was. Coby heeft alles eruit gegooid wat haar dwars zit, en kreeg de nodige wijze raad hoe ze daar mee moet omgaan. Eigenlijk weet ze dat als geen ander. Als iemand anders iets heeft is haar vaste advies: luister naar je lichaam en volg je eigen gevoel.

Om de zenuwen te kalmeren, en om beter te slapen, moet ze voorlopig oxazepam innemen. Als dat niet helpt krijgt ze er slaappillen bij.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.vanweezep.info/10-april-2009-loek/